Microneedling is een behandelmethode die steeds meer terrein wint vanwege zijn langdurige, natuurlijke resultaten tijdens de zoektocht naar het behouden en verkrijgen van een gezonde en jeugdige huid. Waar de een zoekt naar een langdurige oplossing voor huidverslapping en rimpels, wilt de ander snelle resultaten. Hoewel botox lang gold als standaard voor het verminderen van rimpels en het herstellen van jeugdigheid, wint microneedling gelukkig steeds meer terrein! Ik leg je mijn enthousiasme heel graag verder uit in deze blog!

De essentie van microneedling

Tijdens microneedling worden met een pen voorzien van een steriele cartridge met zeer fijne naaldjes kleine kanaaltjes gemaakt in de huid. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsreactie van de huid, wat resulteert in de productie van collageen en elastine. De behandeling vernieuwt en verjongt de huid van binnenuit. Ook littekens en hyperpigmentatie vertonen duidelijke verbetering na een kuur. Naast het stimuleren van collageen- en elastineproductie heeft deze behandelmethode nog een ander groot voordeel: door de minuscule kanaaltjes in de huid wordt de opname van producten tot wel 80% vergroot. Tijdens de behandeling maken we hier dan ook gebruik van door verschillende concentraten toe te passen.

Vaarwel botox, hallo microneedling

Terwijl botox spierbewegingen vermindert, richt microneedling zich op het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door natuurlijke processen te stimuleren. Botox werkt tijdelijk en vereist regelmatige injecties, terwijl microneedling een langdurigere oplossing biedt met minder risico op onnatuurlijke uitstralingen. Daarnaast pakt microneedling ook hyperpigmentatie en littekens aan, iets wat botox sowieso niet doet.

 

4 belangrijke voordelen van microneedling boven botox

  1. Natuurlijke huidvernieuwing: microneedling stimuleert de productie van collageen en elastine voor geleidelijke, duurzame huidverbetering. Dit effect blijft nog maandenlang na een behandeling merkbaar.

 

  1. Minimaal risico: microneedling heeft minder risico’s en bijwerkingen vergeleken met botox.

 

  1. Breder toepassingsgebied: geschikt voor diverse huidtypen en richt zich op algehele huidverbetering.

 

  1. Langdurige resultaten: microneedling biedt langdurige verbeteringen met minder frequente behandelingen in vergelijking met botox.

 

Is microneedling de juiste keuze voor jou?

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om langdurig de uitstraling van je huid te verbeteren? Wil je een natuurlijke uitstraling en mimiek behouden? En wil je werken aan anti-aging of preventief huidveroudering tegengaan? Dan is microneedling wellicht een uitstekende behandeling voor jou. Ik raad mijn cliënten altijd aan om een kuur te volgen voor het optimale resultaat. De keuze hangt af van individuele behoeften, huidcondities en persoonlijke doelen. Om je zo goed mogelijk te helpen, start ieder behandeltraject met een intakegesprek. Boek deze vandaag nog, of begin met een kennismakingsgesprek.