Veel behandelruimtes van huidpraktijken zijn vaak een beetje hetzelfde ingericht. Veel wit, een behandelbank, veel rekken met flyers met informatie die bij jou waarschijnlijk niet van toepassing is. Je komt binnen, gaat zitten, krijgt wat te drinken. So far, so good. De huidtherapeut vraagt waarmee hij/zij je kan helpen. Daarna volgt er een vaak beperkte vragenlijst over je gezondheid, leefstijl en je huid. De huidtherapeut geeft advies, raadt wat producten aan die ze gehaast aan je overhandigt voordat ze de volgende cliënt moet gaan helpen. Eenmaal buiten is de kans groot dat je dure producten hebt gekocht waarvan je niet weet wat je ermee moet, wat ze doen, hoe nu verder en heb je mogelijk meer vragen dan antwoorden. Je voelt je niet gezien en gehoord. Logisch: want gemiddeld duurt een intakegesprek 30 minuten en dit is te weinig tijd om alles uitgebreid te kunnen bespreken. En hoewel ik tijdens de opleiding leerde een standaard behandelplan op te stellen, in de praktijk bleek dit al snel onmogelijk gezien de tijdsdruk. Je begrijpt: dit is geen relaxt begin van je behandeltraject zowel voor jou als voor mij… Gelukkig kan het ook anders. Laat me je meenemen hoe een intake bij Huidpraktijk Skinclusive gaat.

“Maar hoe werkt het dan bij jou in de praktijk?”

Je komt binnen, gaat lekker zitten in een comfortabele stoel. En onder het genot van koffie of thee en Tony Chocolonely mag je eerst even landen en wennen aan je omgeving. Nadat je een beetje hebt kunnen wennen, beginnen we met de masterclass over de huid. Tijdens deze 20 minuten vertel ik over de verschillende lagen en functies van de huid. Ik leg je de functie van dode huidcellen uit (want die hebben ze zeker), ik vertel je waar in de huid je collageen, elastine en hyaluronzuur vindt en waarom we bruin worden van de zon (spoiler: dit is een beschermingsmechanisme van de huid en moet absoluut niet worden gestimuleerd door lekker te gaan zonnen). Het grote voordeel van een masterclass is dat je met veel kennis over de huid de deur uitgaat, waardoor je beter begrijpt hoe de huid werkt en wat het effect is wanneer je (goede of slechte) huidverzorging gebruikt. Je leert jouw eigen huid beter kennen.

Na de masterclass leg ik wat uit over mijn werkwijze. Ik leg je bijvoorbeeld uit waarom ik kies voor milde producten die veel actieve ingrediënten bevatten, waarom ik niet werk met thuisproducten die zuren bevatten en waarom sommige crèmes de mooiste ingrediënten kunnen bevatten maar alsnog waardeloos kunnen zijn.

Daarna komt pas de vragenlijst! En deze is zeer uitgebreid. Ik stel vragen over je huidprobleem en wil weten wat je wil verbeteren aan je huid. Ook wil ik weten hoe je gezondheid is, zowel nu als vroeger, zowel lichamelijk als mentaal. Alles werkt samen in het lichaam en het zal je verbazen welk effect stress bijvoorbeeld heeft op de huid.

Vervolgens geef ik je een aantal persoonlijke adviezen op het gebied van leefstijl en ik neem je huidige huidverzorgingsroutine onder de loep. Daarna volgt mijn advies over welke producten je het best kan gaan gebruiken. Daarna starten we met de huidanalyse en behandeling. En omdat we alles al hebben besproken wat je huid en gezondheid betreft, hoeven we dit niet tijdens je behandeling te doen. Je kan dus echt even helemaal in de relaxstand! Iedere behandeling is speciaal op jouw huid afgestemd. Ik kijk voor een behandeling wat jouw huid op dat moment nodig heeft. Op deze manier heb je gelijk na je behandeling veel plezier van het resultaat en zal je op de lange termijn merken dat je huidproblemen verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen.

En nu hoor ik je denken: dit red je toch nooit in een half uur? Nee, dat klopt. Een intake duurt bij mijn twee uur! En dit is nog niet alles.

Na de intake ontvang je binnen vijf werkdagen jouw persoonlijk behandeltraject per mail. Hierin kan je alle informatie van de masterclass, jouw huidverzorgingsroutine en leefstijl- en productadviezen nog eens rustig nalezen.

Waarom kies ik voor deze uitgebreide intake? Ik voel dat het tijd is om weg te stappen bij gehaaste, korte behandelingen die op de korte termijn de huid verbeteren, maar op de lange termijn de huid overgevoelig maken waardoor er nog meer problemen ontstaan. Er mag meer tijd zijn voor elkaar, ook in de gezondheidszorg. Ik vind het enorm belangrijk om je te leren kennen, zodat alles voor jou ontspannen en vertrouwd aanvoelt. Combineer dit met mijn kennis, ervaring en liefde voor mijn vak en we hebben een efficiënt, haalbaar en leuk behandeltraject dat net zo uniek is als jij!